Adblocker

Adblocker eller annonsblockering är en mjukvara som gör att efterfrågan på extern information blockeras på den siten en användare besöker. 3e parts script, affiliate länkar och videoannonsering är tre av de sakerna som förhindras vid användning av adblocker.

Detta har blivit ett större och större problem inom online-annonseringen. Från att bara ungdomar som surfade på illegala siter använde sig av det till att gemene man tycker att det är behagligt och installerar med några snabba knapp-tryck.

Det är många som är rädda för att strida mot sina användares önskan att skippa annonser, men man glömmer ofta att inget är gratis och det bör man illustrera för en användare.

Det finns en mängd olika sätt att hantera adblocker-verktyg. Steg 1 är alltid att se över annonsplatserna på siten. Har jag annonser som påverkar användarupplevelsen för mycket? Steg 2 är att bestämma sig vilken väg man vill ta för att minska % adblock-användare.

Man kan välja den snälla taktiken, informera. Detta kan göras allmänt eller riktat mot just de profilerna som besöker siten med adblock påslaget. Ett annat alternativ är att låsa content för användare tills de inaktiverat adblocker. Tredje kontroversiella alternativet är att använda program som tvångs-exponerar annonser mot användarna, dvs deras annonsblockning kommer ej fungera på din site.

Ta ställning, gör något för att motverka, avvakta inte.

Nedan följer ett antal aktörer som hjälper dig i kampen mot adblocker:

  • Adway Plus – Program som exponerar annonser mot adblocker användare
  • Här är även en rolig variant(något arrogant) som www.makeuseof.com publicerat. Hen använder #myAdcontainer för att redirecta adblock-användare från siten till Disney:

 

jquery-adblock