Få upp annonsintäkterna efter sommaren

Som de flesta inom annonsbranschen vet så går annonsintäkterna upp och ner efter säsong. Det finns ett flertal variabler som spelar in i denna process, framförallt då många är på semester. Sommarperioden är den absolut sämsta för de flesta siterna och intäkterna har förmodligen tvärnitat från 1a juli fram tills nu.

Under kommande veckor är händer mycket dock, folk kommer tillbaka till kontoret och höstbudgetar börjar spenderas. Detta innebär att ni ska göra allt för att vara med. Har ni befintliga kontakter med mediebyråerna, se till att ligg på så att de tänker på er vid bokningar samt vid de programmatiska köpen. Om ni inte har det så kontakta er SSP eller ert säljbolag för att kolla vilka ändringar ni kan göra för att bli så attraktiva för annonsörerna under hösten som möjligt.

Just nu handlar mycket om viewability och kvalité, försök hitta placeringar som t.ex är stora och sticky så att de ger bra värden. När det kommer till säljbolag så har alla olika strategier kring hur de säljer, några har genomgående paketeringar och då kan det bästa vara att följa dessa riktlinjerna för att hamna i samtliga räckviddspaket som sätts upp.

För att se till att så många annonsörer som möjligt kommer och testar de fantastiska ändringarna ni gjort för att öka viewability och kvalité kan det vara en idé att sänka floorprice en aning, låt alla komma och testa. När marknaden är igång på riktigt och utvärderingar på site/placeringsnivå börjar har ni då säkrat att så många som möjligt utvärderar er site och i bästa fall dedikerar
med budget mot er.

En sak som många bör pröva är att addera möjlighet till fler format på samma placering. Har ni 2 st TWS(250×360) i sidan och möjlighet till expanderande annonser, lägg till 250×600 och 250×800. Har ni MPU(300×250) möjliggör 300×600 också. När demandet är lite svajigt är det bra att möjliggöra för så många köpare som möjligt.

Kolla vår lista över populära annonsformat för att se om det är något ni kan lägga till.

/Publishers.se

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar

wpDiscuz